Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Niet iedereen is op dezelfde manier bezig met zijn eczeem. Ieder verwerkt het hebben van de huidaandoening op zijn eigen manier en ook heeft ieder zijn eigen oplossingen voor bepaalde problemen. Bovendien komen veel mensen in het dagelijks leven weinig anderen tegen met constitutioneel eczeem. Daarom organiseert de VMCE diverse malen per jaar een bijeenkomst voor volwassenen om elkaar te kunnen ontmoeten.

Tijdens zo'n bijeenkomst kan men de (h)erkenning vinden die men in de directe omgeving vaak ontbeert. Velen ervaren het als een flinke oppepper dat er naar hun verhaal wordt geluisterd en dat er begrip voor is. Met lotgenoten kan men ervaringen uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken en over nieuwe behandelwijzen praten.

De VMCE organiseert die bijeenkomsten altijd in combinatie met een activiteit, want dat maakt het contact veel spontaner en vanzelfsprekender. Zo'n activiteit kan van alles zijn. Voorbeelden zijn: een middagje relaxen in de Zwaluwhoeve, een bijeenkomst met een dermatoloog en zalfverpleegkundige, een middagje yoga, etcetera.

Yoga website

Foto: Middagje yoga

De reacties na afloop zijn altijd positief. Het geeft herkenning ('ik ben niet de enige'), het is gezellig, het is leerzaam, informatief of 'het was een super dag'. Het geeft soms net dat zetje dat je nodig hebt om je eigen eczeem in een nieuw perspectief te plaatsen.

Op de hoogte gehouden worden?

De aankondigingen voor deze bijeenkomsten staan in ons blad GAAF!, in de Facebook-groep en worden ook per e-mail naar alle leden verstuurd. Let je erop dat wij een werkend e-mailadres van je hebben?

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!