Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Een tiener zijn is op zich al lastig genoeg. Heb je daarbij ook nog (ernstig) eczeem, dan is dat een hele opgave. Niet alleen voor de tiener zelf, maar ook voor het gezin. In het dagelijks leven kom je nou eenmaal weinig anderen tegen die ook (ernstig) eczeem hebben. Dat kan een eenzaam gevoel geven.

Daarom organiseert de VMCE voor leden tenminste eenmaal per jaar een Tienerdag. Dat is een dag bedoeld voor het hele gezin, waarvan tenminste één kind met eczeem tussen de 12 en 17 jaar oud is. Het betreft een leuke en actieve dag met voldoende vermaak of avontuur. Soms wordt er ook een deskundige bij uitgenodigd en/of is het mogelijk producten uit te proberen.

Voorbeelden uit vorige jaren zijn bijvoorbeeld karten, lasergamen of een middag in een klimbos. Het is een leuke dag voor het hele gezin, waarbij die tieners vanzelf aan de praat raken over hun eczeem (of niet: dat is aan hen).

Lasergamen
Foto: Middagje klimmen, karten en lasergamen

Dreamnight (at the Zoo)

Regelmatig wordt de VMCE geselecteerd om mee te mogen doen aan een Dreamnight of een Dreamnight at the Zoo. Dat is een avond voor het gehele gezin (hierbij geen leeftijdsbeperking) die bedoeld is voor kinderen met een chronische aandoening. Het is een speciaal programma en daardoor heel exclusief. In het verleden is dat bijvoorbeeld een avond in het Dolfinarium geweest.

Op de hoogte gehouden worden?

De aankondigingen voor deze tienerdagen staan in ons blad GAAF!, in de Facebook-groep en worden ook per e-mail naar alle leden verstuurd. Let je erop dat wij een werkend e-mailadres van je hebben?

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!