Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Een (jong) kind hebben met eczeem kan een hele opgave zijn, voor het hele gezin. Maar ook het kind zelf komt in het dagelijks leven weinig andere kinderen tegen die ook (ernstig) eczeem hebben. Dat kan het gevoel geven dat hij of zij de enige is. Een vervelend gevoel.

KidsdagDaarom organiseert de VMCE voor leden tenminste eenmaal per jaar een Kids-dag. Dat is een dag bedoeld voor het hele gezin, waarvan tenminste één kind onder de 12 eczeem heeft. Het betreft een leuke en actieve dag, met lunch, waarbij de kinderen vermaakt worden en de ouders met elkaar - als ze daar behoefte aan hebben - van gedachten kunnen wisselen. Soms wordt er ook een deskundige bij uitgenodigd en/of is het mogelijk producten uit te proberen.

DSC 6870Voorbeelden uit vorige jaren zijn een dag in het Openluchtmuseum (inclusief schaatsen!) of een uitje naar Kidzcity. Het is een leuke dag voor het hele gezin, waarbij de kinderen vanzelf wel ervaren dat ze niet de enige zijn met eczeem of allergieën.

 


Dreamnight (at the Zoo)

Regelmatig wordt de VMCE geselecteerd om mee te mogen doen aan een Dreamnight of een Dreamnight at the Zoo. Dat is een avond voor het gehele gezin (hierbij geen leeftijdsbeperking) die bedoeld is voor kinderen met een chronische aandoening. Het is een speciaal programma en daardoor heel exclusief. In het verleden is dat bijvoorbeeld een avond in het Dolfinarium geweest.


Op de hoogte gehouden worden?

De aankondigingen voor deze Kids-dagen staan in ons blad GAAF!, in de Facebook-groep en worden ook per e-mail naar alle leden verstuurd. Let je erop dat wij een werkend e-mailadres van je hebben?

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!