Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

De VMCE heeft speciaal voor leden een besloten Facebook-groep. In deze groep kun je vragen stellen, je ervaringen delen of wat je ook maar wilt. De ervaring leert dat er snel reacties van lotgenoten komen. Dat is prettig, want zo blijf je niet alleen met jouw worsteling met je eczeem, of het eczeem van je kind.

Waarom besloten en alleen voor leden?

De Facebook-groep is besloten zodat niemand, ook niet je Facebook-vrienden, kan zien wat je daarin post. De reden hiervoor is de volgende: soms zijn de zaken die je deelt nogal privé van aard en je wilt niet dat iedereen dat zomaar kan zien of meelezen.

En het is strikt voor leden bedoeld. Want, dan zijn in de groep ook de klachtenregeling en de gedragscodes van de VMCE van toepassing. Bovendien zorgen beheerders van de VMCE ervoor dat de groep goed in de gaten gehouden wordt. Zo kun je veilig je ervaringen en vragen delen met anderen. Wel zo'n prettig idee.

Lid worden van de groep

Klik hier voor de Facebook-groep en klik daar vervolgens op de knop 'Lid worden'. Beheerders zullen gedurende werkdagen checken of je lid bent van de VMCE op basis van de twee lidmaatschapsvragen (zoals naam en postcode). Dat kan dus even duren. Lukt ze dat niet, dan zullen ze je via Facebook een privébericht sturen voor nadere informatie. Let op: dit privébericht komt dan bij je 'Overige berichten' te staan en komt eerst binnen als een berichtverzoek.

Ben je lid en word je toch niet toegelaten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en lidnummer (zie de adressticker van GAAF!) en de link naar je Facebook-profiel. Een beheerder zal je dan toevoegen aan de groep.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!